Известие

Collapse
No announcement yet.

Табло от 1.8, 2.0 на 1.7

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Табло от 1.8, 2.0 на 1.7

Мога ли да сложа табло от 1.8 или 2.0 с уредите за налягане на масло, температура и т.н. и какво ще ми трябва като допълнение към него- датчици ала бала ?

колега, не се вкарвай във филми, направо търси 1.8 или 2.0...масрафа е като на 1.7
    АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
    FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Човек...не е толкова лесно...поне тая 1.7 е от познат, няма нищичко за правене, пълно каско за 2012, гражданска, преглед, винетка....найлоните даже се показват от прага вътрешния...колата е адски запазена...никакви забележки....абе ще я видите март месец както се казва....та, какво трябва да се вземе към таблото

Comment

Разгледай темите побликувани от колегата nikola_59, той пуска тема как е правил това
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от RomeoSpark Покажи съобщение
          Мога ли да сложа табло от 1.8 или 2.0 с уредите за налягане на масло, температура и т.н. и какво ще ми трябва като допълнение към него- датчици ала бала ?
          Може да се сложи.
          Окабеляването е налично, така че ще ти е достатъчно да си намериш и съответните датчици за налягането и температурата на маслото и да ги монтираш на съответните им места в двигателя.

Аз лично съм го правил това.

Успех!
          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Само като забележка да спомена, че е възможно да нямаш фабрична дупка за датчика за температурата на маслото. Съответно се разпробива такава или сменяш направо фланеца на масления филтър. Естествено е свързано с неприятно разглобяване и източване на масло. Пиша го, понеже сменявах въпросния фланец и този, който взех нямаше фабричен отвор, та разпробивах.
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Много Ви благодаря колеги

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                Съответно се разпробива такава или сменяш направо фланеца на масления филтър. Естествено е свързано с неприятно разглобяване и източване на масло.
                Сменяването на фланеца лесно води до още една екстра - радиатор за охлаждане на маслото. На 1,7 го няма.
                Last edited by Furious 155; d.m.y г., 09:53.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

А някой може ли да ми каже,тоя фланец има нещо като маслен термостат нали?Има ли склонността това нещо да се поврежа и на колко градуса на маслото отваря?

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
                    А някой може ли да ми каже,тоя фланец има нещо като маслен термостат нали?Има ли склонността това нещо да се поврежа и на колко градуса на маслото отваря?
                    Има да - Термостатът отваря на 87 градуса на маслото. Нямам идея дали се поврежда.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

От това има само предимства- постоянен контрол над темп. на маслото
                      Иначе аз знам за 82 градуса температура на отваряна ( ама то нема значение)

Comment

Ами може би истината е някъде по средата-той и другия термостат почва да отваря при една температура,но е напълно отворил при по-висока...тъй че.Аз се съмнявах,че моя маслен термостат не работи,затова питах-но онзиден при 87-8 градуса на уреда за водата,пипах маркучите и масления радиатор и бяха топли,значи отваря пущината.Само че бяха наистина едвам затоплени,не горещи.Радиаторът на водата например си пари направо като отвори другия термостат...

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
                          Ами може би истината е някъде по средата-той и другия термостат почва да отваря при една температура,но е напълно отворил при по-висока...тъй че.Аз се съмнявах,че моя маслен термостат не работи,затова питах-но онзиден при 87-8 градуса на уреда за водата,пипах маркучите и масления радиатор и бяха топли,значи отваря пущината.Само че бяха наистина едвам затоплени,не горещи.Радиаторът на водата например си пари направо като отвори другия термостат...
                          Да ама при 87 на водата и то ако ги е достигнала сега маслото е на не повече от 60-65 градуса , особенно зимата,аз имам уред и за температурата на маслото.
                          трябва бая каране за да загрее и маслото до границата на отваряне на термостата. Иначе ако ти е леко отворен масленият термостат винаги ще са леко топли маркучите ама нема ти загрява маслото

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                            Само като забележка да спомена, че е възможно да нямаш фабрична дупка за датчика за температурата на маслото. Съответно се разпробива такава или сменяш направо фланеца на масления филтър. Естествено е свързано с неприятно разглобяване и източване на масло. Пиша го, понеже сменявах въпросния фланец и този, който взех нямаше фабричен отвор, та разпробивах.

Не ,че е възможно да няма дупка за датчика ми е задължително ,та пробиването или сменяването на фланеца е неизбежно ,ако искаш да ти се мести срелката за температурата на маслото.
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Колеги , ако може някой да ми подскаже къде да търся оригиналните букси на инсталацията. Сдобих се с табло с датчици (моята 1,7/8в няма) ,смених го, имам и маслен радиатор (вече монтиран , но не и свързан все още). Та остава да намеря буксите и да монтирам датчиците за да оживеят уредите за маслото.
                              Предварително ви благодаря , прегледах в публикациите на колегата nikola_59 ,но не намерих въпросната тема...
                              Свилен Александров 0890/907560. Вече без Легендата - Alfa 155 TS / 1,7 BEST of THE BEST

Comment

Working...
                              X